10 biji telur
80gm. Gula Halus
16oz. Mentega
1 cawan Susu tepung
180 Tepung Hong Kong
1 sudu makan Ovalette
1/2 tin Susu Pekat
2 peket Santan serbuk
Pewarna hijau
Perisa Pandan atau pandan paste
Cara membuatnya:
- Pukul mentega & gula sehingga putih. Masukkan telur satu persatu sambil di pukul.
- Masukkan ovalette, susu pekat, tepung, susu tepung, santan serbuk & akhir sekali paste pandan (di masukkan sedikit2 sambil di pukul).
- Alaskan tin pembakar & di gris. Ambil 2 senduk & ratakan. Bakar dengan api atas atau grill sehingga keperangan. Keluarkan dari oven & tekan dengan penekan kek lapis supaya rata. Ulangi proses melapis & membakar sehingga habis.
selamat mencuba...........
ASONGL (Bakar berlapis-lapis hingga habis)

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comments:
just baked for my sista, hopefully she n friends enjoyed its...
Post a Comment